AIR daagt uit tot het publieke gesprek en debat over de ruimtelijke ontwikkeling van Rotterdam en zijn omgeving. Het organiseert activiteitenprogramma's en communiceert op zijn website over architectuurevenementen in de stad.

Talentontwikkeling

Rotterdam barst van het jonge architectuurtalent. De veelbesproken creatieve klasse bestaat in onze stad voornamelijk uit architecten en stedenbouwers, of anderen die zich druk maken over de kwaliteit van onze gebouwde omgeving. AIR biedt onder andere met de serie START UPS talentvolle architectenbureaus een podium waarop zij hun ondernemerschap en betrokkenheid met Rotterdam delen. 

24 april 2013

AIR Meet & Greet

Doel van deze ontmoeting is de netwerken van jonge bureaus en deskundigen te vernieuwen, verbinden en verbreden. Voor de eerste meet & greet zijn Joost Schrijnen en Jan Geuskens uitgenodigd. 

Voor een architect/stedenbouwer is het niet moeilijk om een opgave te vinden in het publieke domein.

Maar hoe krijgt de ontwerper de gemeente, als beheerder van de publieke ruimte en als vertegenwoordiger van het publieke belang, zover dat zijn ontwerp, zijn plan, ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden?

Hoe zorg je ervoor dat het gecreëerde aanbod, bij de gemeente / publieke opdrachtgever een vraag genereert?

 

Jan Geuskens en Joost Schrijnen tonen een grote betrokkenheid bij de stad Rotterdam. Hun ervaring en expertise wordt ingezet om een antwoord op deze vraag te formuleren.

 

Joost Schrijnen is spatial managment consultant en werkte voorheen voor Dienst Stadsontwikkeling Rotterdam, Provincie Zuid Holland en de Zuidwestelijke Delta.

Jan Geuskens is project- en procesmanager, directeur bij GEM Vleuterweide, directielid van Stichting Youth Olympic Games Rotterdam 2018, en werkte bij dienst Stadsontwikkeling Rotterdam.

 

Voor deze Meet & Greet waren er voldoende aanmeldingen, uit de geïnteresseerden zijn er zes bureaus geselecteerd, SUMoffice, The Cloud Collective, Urban Urgencies, UMBA architecten, TRANSFORMERS en Wolbert van Dijk Urban and Landscape design. 

 

Dat er veel interesse is getoond is niet onopgemerkt gebleven, de volgende Meet & Greet wordt georganiseerd op woensdag 20 november, bij voldoende animo wordt er zelfs gekeken of een extra bijeenkomst op een eerder moment mogelijk is. 

 

 

Datum: woensdag 24 april 2013

Locatie: RAAF

Adres: Hillelaan 19

Aanvang: 19.00 uur
Einde: 21.30 uur

Share Share on twitter Share on Facebook Email

پنل اس ام اس

دانلود فیلم

خرید vpn