AIR daagt uit tot het publieke gesprek en debat over de ruimtelijke ontwikkeling van Rotterdam en zijn omgeving. Het organiseert activiteitenprogramma's en communiceert op zijn website over architectuurevenementen in de stad.

Excursie en bezoek

Rotterdam is een schatkamer, waarin architectuur in allerlei vormen en maten zijn bewaard gebleven. En waaraan nog steeds nieuwe elementen worden toegevoegd. Het ervaren van architectuur en de gebouwde omgeving blijft een feest. Het is om die reden dat AIR regelmatig bezoeken en excursies in zijn activiteitenprogramma opneemt.

 

Voor groepsexcursies en eventueel maatwerk verwijzen wij graag naar archiguides.nl

17 maart 2013

Zo wil ik wonen

Voor het programma Zo wil ik wonen worden bijzondere woningen opengesteld. De woningen die op 17 maart bezocht worden zijn onderdeel van een nieuwe vorm van wonen Eén Blok Stad.

Het negentiende-eeuwse woonblok aan de Snellinkstraat en Zwaerdecroonstraat in Rotterdam West was in dusdanig slechte staat dat sloop-nieuwbouw de enige optie leek. Bewonersprotest bracht de eigenaar Woonstad Rotterdam ertoe om de panden niet te slopen, maar te renoveren om het karakteristieke straatbeeld niet verloren te laten gaan.

De buitenkant is volledig gerenoveerd in overeenstemming met de authentieke architectuur van de panden. Aan de binnenzijde bleef voor de bewoners de vrijheid hun woning naar eigen inzicht en budget af te bouwen. Dit resulteerde in een reeks van 62 verrassende woningen. Eén Blok Stad heeft in 2012 zowel de Publieksprijs als de Vakprijs van de Rotterdam Architectuurprijs gewonnen.

 

Op 17 maart stellen Joep Klabbers en Mascha Onderwater en Like Bijlsma en Marcel Musch hun woningen open om een impressie te geven van het project en hoe zij hun woning individueel hebben vormgegeven. 


De tour is reeds vol gereserveerd. 

Tijd: 12.00

Locatie: Het Lokaal, Nieuwe Binnenweg 230A

 

 

Share Share on twitter Share on Facebook Email

پنل اس ام اس

دانلود فیلم

خرید vpn